Παπαδοπουλος Super Markets
Aναδασώσεις, δεντροφυτεύσεις και διανομή δενδρυλλίων Εκτύπωση E-mail
Σύνταξη: Αποστόλης Τζελέτας   
Παρασκευή, 21 Μάρτιος 2014 15:21

14220521.jpgΜε αναδασώσεις, δεντροφυτεύσεις και διανομή δενδρυλλίων και ενημερωτικού υλικού γιορτάστηκε στα Γιάννενα η Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας, με τους μαθητές των σχολείων να είναι αυτοί που έδωσαν μαζικό παρών.
Μία από τις δενδροφυτεύσεις πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Χατζή σε συνεργασία του Δήμου Ιωαννιτών και του 18ου Δημοτικού Σχολείου, που έχει να επιδείξει ιδιαίτερη ευαισθησία στα περιβαλλοντικά θέματα, όπως τόνισε και η Διευθύντριά του Κατερίνα Μπόνια.
Συνεργεία από το εργοτάξιο του Δήμου μαζί με τους μαθητές και τους δασκάλους τους προχώρησαν στη φύτευση δέντρων σε ένα τμήμα της πλατείας.
Στη διαδικασία της δενδροφύτευσης συμμετείχαν και ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος και ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Κατηρτσίδης, με τον κ. Φίλιο να ευχαριστεί την υπηρεσία πρασίνου και το εργοτάξιο, που με 375206863.jpgπάθος φροντίζουν το πράσινο, καλώντας και τους πολίτες να πράξουν το ίδιο. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις παρεμβάσεις επί θητείας της σημερινής δημοτικής αρχής για τη συντήρηση και την ανάπτυξη του πρασίνου, ειδικά στον αστικό ιστό.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο Δήμαρχος, την τριετία 2011-2013 τα συνεργεία του Δήμου φύτεψαν 250 δέντρα, 100 θάμνους και χιλιάδες εποχικά φυτά και λουλούδια.
Το 2014 φυτεύθηκαν μέχρι στιγμής 84 δέντρα, 200 δέντρα προβλέπεται να φυτευθούν στους πεζοδρόμους –ορισμένα φυτεύθηκαν ήδη- και 20 μεγάλα δέντρα φυτεύθηκαν μετά από δωρεές. Συντηρήθηκαν τα πάρκα, οι νησίδες και οι κήποι του Δήμου κι όλων των δημοτικών κτιρίων. Έχουν τοποθετηθεί αυτόματα συστήματα ποτίσματος και έχουν συντηρηθεί όλα τα παλιά συστήματα.
Τα είδη είναι κυρίως τίλια, μουριές, κουτσουπιές, έλατα, πλατάνια, λιγούστρα, πυράκανθα, σφεντάμια και δαφνοκέρασα.
Το μεγάλο ενδιαφέρον των πολιτών συγκέντρωσε και η διανομή δενδρυλλίων στο χώρο έξω από την Περιφέρεια. Καστανιές, καρυδιές, πεύκα και καλλωπιστικά δέντρα μοιράστηκαν σε πολίτες, οι οποίοι περίμεναν υπομονετικά για αρκετή ώρα. Όλοι τόνιζαν πως πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία για το περιβάλλον, ειδικά σε εποχές που ακόμη και η αγορά ενός δένδρου είναι υπολογίσιμο κόστος.