Παπαδοπουλος Super Markets
ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Συμβολαιακή γεωργία και στην Πρέβεζα... Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 21 Μάρτιος 2014 10:34

3852945435.jpgΣε νέο πρόγραμμα Συμβολαιακής Γεωργίας που αφορά σε παραγωγούς αραβοσίτου του νομού Πρέβεζας, προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς σε συνεργασία

με την εταιρία «Γκούμας Ο.Ε.». H χρηματοδοτική πρόταση της Συμβολαιακής Γεωργίας στην καλλιέργεια του αραβοσίτου, αναφέρεται ουσιαστικά στην ορθολογική οργάνωση και στην οικονομική στήριξη της παραγωγικής διαδικασίας και καλύπτει ολόκληρη την αλυσίδα από τον παραγωγό μέχρι  και την πώληση του προϊόντος  από την  επιχείρηση.

 

Τι είναι...

Να σημειωθεί, οτι το Πρόγραμμα καλύπτει όλη την παραγωγική, εφοδιαστική και μεταποιητική αλυσίδα του αγροτικού προϊόντος υποστηρίζοντας την συνεργασία παραγωγών και επιχειρήσεων εμπορίας, μεταποίησης και διάθεσης της αγροτικής παραγωγής. Πρακτικά, η Τράπεζα λειτουργεί ως συντονιστής και χρηματοδότης. Επίσης, τους παρέχει τη δυνατότητα να καλλιεργήσουν έχοντας εξασφαλίσει τα χρήματα που χρειάζονται, καθώς και την αναγκαία πίστωση στον κάθε παραγωγό ανάλογα με τη δυναμικότητά του. Η πίστωση παρέχεται μέσω της Κάρτας Συμβολαιακής Γεωργίας/Κτηνοτροφίας.

Ειδικότερα:

Για την αγορά γεωργικών εφοδίων: Χρήση της κάρτας μέσω POS τοποθετημένων σε συνεργαζόμενα με την Τράπεζα καταστήματα αγροεφοδίων.
Για την αγορά καυσίμων: Χρήση της κάρτας μέσω POS τοποθετημένων σε συνεργαζόμενα με την Τράπεζα πρατήρια καυσίμων.
Για την ανάληψη μετρητών: από οποιοδήποτε ΑΤΜ ή κατάστημα της Τράπεζας.
Για την αγορά ζωοτροφών,κτηνιατρικών φαρμάκων ζώων αντικατάστασης, λοιπών μηχανημάτων και μικροεργαλείων καθώς και για τη συντήρηση μηχανολογικού εξοπλισμού: με την προσκόμιση σε κατάστημα της Τράπεζας νομίμως εκδοθέντων παραστατικών
Για τη χρηματοδότηση δεν απαιτούνται υποθήκες στην αγροτική γη ή σε άλλα περιουσιακά στοιχεία του παραγωγού.

Παράλληλα, να σημειωθεί οτι με την παράδοση της παραγωγής, η τράπεζα αναφέρει πως ο παραγωγός πληρώνεται τοις μετρητοίς το 100% της αξίας που παραδίδει, με την ενεργοποίηση του εγκεκριμένου από πριν κεφαλαίου κίνησης της μεταποιητικής επιχείρησης.

Απο την πλευρά τους, οι επιχειρήσεις αποκτούν πλεονεκτήματα που τις βοηθούν στην εξασφάλιση, διεύρυνση και βελτίωση της διάθεσης και της εξαγωγής του παραγόμενου αγροτικού προϊόντος. Συγκεκριμένα, εξασφαλίζουν την αναγκαία ρευστότητα, με τη χορήγηση από την Τράπεζα κεφαλαίου κίνησης ειδικού σκοπού, για να εξακολουθήσουν να απορροφούν καλής ποιότητας πρώτη ύλη και να συνεχίσουν ή και να αναπτύξουν την εξαγωγική τους δραστηριότητα, έχοντας ταυτόχρονα προγραμματίσει με ακρίβεια την πληρωμή της παραγωγής που χρειάζονται.

Το δίκτυο...

Σε κάθε γεωγραφική περιοχή όπου εφαρμόζεται το Πρόγραμμα, δημιουργείται με ευθύνη της Τράπεζας ένα ευρύ δίκτυο με συσκευές υποδοχής (POS), στις οποίες θα μπορούν οι αγρότες να χρησιμοποιούν την κάρτα Συμβολαιακής Γεωργίας. Πρόκειται για συσκευές οι οποίες αποδέχονται συναλλαγές σε φυσικά σημεία πώλησης με τις συγκεκριμένες κάρτες.

Στην Πρέβεζα...

Τέλος, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της Τράπεζας "Πειραιώς", η εταιρία "Γκούμας Ο.Ε"», έχει τις εγκαταστάσεις της στο Καναλάκι Δήμου Πάργας και δραστηριοποιείται στη  ξήρανση και εμπορία του αραβοσίτου. "Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος Συμβολαιακής Γεωργίας της Τράπεζας Πειραιώς, ο παραγωγός έχει στη διάθεσή του όλη την απαιτούμενη ρευστότητα με άκρως ανταγωνιστικούς όρους τη στιγμή που τη χρειάζεται αλλά και εγγυημένη πληρωμή της παραγωγής που έχει συμφωνήσει να παραδώσει στην επιχείρηση. Με την υλοποίηση της νέας αυτής συνεργασίας, οι συμφωνίες Συμβολαιακής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας φθάνουν συνολικά τις 24, πιστοποιώντας έτσι τη σταθερή βούλησης της Τράπεζας Πειραιώς για την υποστήριξη και ενθάρρυνση κάθε υγιούς παραγωγικής προσπάθειας στον τομέα της οικονομίας" καταλήγει η ανακοίνωση.