Παπαδοπουλος Super Markets
Δε θα αποτελέσει την "τρίτη λύση" ο Τρ. Αλμπάνης Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 20 Μάρτιος 2014 17:04

636483997.jpgΤέλος στην έντονη φημολογία του τελευταίου διαστήματος, που τον ήθελε να επιλέγεται ως «τρίτη λύση» για να ηγηθεί της παράταξης «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα», έβαλε ο Τριαντάφυλλος Αλμπάνης με γραπτή δήλωσή του.
Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο οποίος στο παρελθόν διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Φίλιου και στήριξε τη σύγκλιση και την ενότητα των δημοκρατικών και προοδευτικών  αυτοδιοικητικών δυνάμεων της πόλης, δηλώνει πως παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία τις εξελίξεις στην «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα», ωστόσο ξεκαθαρίζει πως προτεραιότητά του είναι το Πανεπιστήμιο.
«Δυστυχώς, άστοχες διαδικασίες με στόχο τον εκλεγμένο Δήμαρχο της πόλης έχουν πλήξει το κύρος της δημοτικής παράταξης και έχουν τραυματίσει τη συνοχή της. Παρόλα αυτά συνεχίζω να πιστεύω ότι οι μέρες  που η κοινωνία μας περνά, απαιτούν απ’ όλους μας σύνεση και συνοχή για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, που προκαλεί η μνημονιακή πολιτική στην κοινωνία μας και την τοπική αυτοδιοίκηση.
Σε σχέση με τα δημοσιεύματα για πιθανή υποψηφιότητά μου στον Δήμο Ιωαννιτών, θα ήθελα να κάνω γνωστό ότι δεν υφίσταται καμία τέτοια πρόθεσή μου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εκείνους τους συμπολίτες Γιαννιώτες για τις θετικές παραινέσεις και να τους διαβεβαιώσω ότι παραμένω εδώ και συντάσσομαι μαζί τους στην έκκληση για ενότητα», αναφέρει και συνεχίζει: «Πρόσφατα επέλεξα να παραμείνω στο Πανεπιστήμιο, δίνοντας τη μάχη μαζί με την Πανεπιστημιακή κοινότητα για προστασία του Δημόσιου Χαρακτήρα του Ιδρύματος, παρόλες τις ιδιαίτερα τιμητικές προτάσεις για την ενασχόλησή μου από άλλες θέσεις στην Περιφέρεια Ηπείρου.
Δυστυχώς, οι ενέργειες μέρους των Συμβουλίων των Ιδρυμάτων της χώρας με τη συνδρομή του Υπουργείου Παιδείας, κατά των νυν εκλεγμένων Πρυτάνεων των δέκα μεγαλύτερων και ιστορικότερων Πανεπιστημίων της χώρας, έφεραν στο φως αμφιλεγόμενη νομική  γνωμάτευση, με την οποία επιχειρείται τροποποίηση του υφιστάμενου νόμου. Παρόλες τις δυσμενείς εξελίξεις,  θεωρώ ότι δεν πρέπει να σταματήσει η προσπάθεια και ο αγώνας για ένα Πανεπιστήμιο που στέκεται όρθιο σε περίοδο κρίσης και συνεχίζει το σημαντικό εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο και την  προσφορά του στους νέους της χώρας και την ελληνική κοινωνία».