Παπαδοπουλος Super Markets
Ανοίγουν, αλλά με προβλήματα τα ιατρεία του ΠΕΔΥ Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 17 Μάρτιος 2014 11:18

3896228073.jpgΜε πολλά προβλήματα αναμένεται να ανοίξουν σε τρεις ημέρες τα πολυιατρεία του πρώην ΕΟΠΥΥ (του νυν ΠΕΔΥ) σε όλη τη χώρα. Με βάση το χρονοδιάγραμμα που έδωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης και προβλέπεται και στο σχετικό νόμο στις 20 Μαρτίου οι μονάδες υγείας (120 σε όλη τη χώρα) αναμένεται να επαναλειτουργήσουν για να δεχθούν τους ασφαλισμένους. Ωστόσο τα προβλήματα αναμένονται να είναι πολλά, καθώς με βάση τους μέχρι τώρα υπολογισμούς απουσιάζουν βασικές ειδικότητες ειδικά στην περιφέρεια.

Όπως τονίζεται απο αρμοδίους, μέχρι σήμερα δεν έχουν εκδοθεί οι απαραίτητες αποφάσεις σε ΦΕΚ για τη μετακίνηση του προσωπικού, ενώ γίνεται προσπάθεια να καταγραφούν τα κενά σε ειδικότητες γιατρών ώστε να ξεκινήσει και η προκήρυξη για τους επικουρικούς γιατρούς ή να γίνουν νέες συμβάσεις με ιδιώτες γιατρούς.
Και εδώ όμως φαίνεται πως υπάρχει άλλο αγκάθι καθώς οι ιδιώτες συμβεβλημένοι γιατροί δε δέχονται παράταση των συμβάσεων αλλά διαπραγμάτευση και νέες με άλλους όρους. Να σημειωθεί, οτι στο ΠΕΔΥ θα μεταφερθούν 4.983 άτομα μέσα σε αυτά 2.319 γιατροί που επέλεξαν να μείνουν στο δημόσιο σύστημα.