Παπαδοπουλος Super Markets
Δέσμευση Τσιρογιάννη για Οδηγό του Δημότη Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 17 Μάρτιος 2014 09:04

3406146352.jpgΣτα πλαίσια του κύκλου επαφών με τους φορείς της Άρτας, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, συνοδευόμενος από υποψήφιους συμβούλους, επισκέφθηκαν τα γραφεία της Επαγγελματικής – Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών. Εκεί ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, τις ασάφειες που υπάρχουν στο νομοθετικό πλαίσιο, ενώ άκουσαν με προσοχή και τις προτάσεις τους για την ανάπτυξη της περιοχής.
«Η εποχή μας απαιτεί από τον Δήμο να είναι επιτελικός και λειτουργικός. Στο πλευρό του πολίτη, του επαγγελματία, του κάθε επιχειρηματία. Αυτό δεν γίνεται με λόγια, αλλά με καθημερινές πράξεις που αλλάζουν το τοπίο. Να σας δώσω ένα παράδειγμα. Ο Οδηγός του Δημότη. Είναι από τα πρώτα πράγματα που θα βάλουμε μπροστά την επομένη των εκλογών. Δηλαδή μια ιστοσελίδα εργαλείο, στην οποία ο δημότης θα μπορεί να βρει πληροφορίες για κάθε διοικητική διαδικασία ενώ θα μπορεί να αποκτήσει σε ηλεκτρονική μορφή, από το χώρο του, τα συνοδευτικά έντυπα για αρκετές από αυτές τις διαδικασίες. Αυτό σημαίνει σύγχρονος Δήμος και γι’ αυτό θα εργαστούμε», σημείωσε ο κ. Τσιρογιάννης.
Στη συνέχεια τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΕΤΕΜ αναφέρθηκαν στα προβλήματα του κλάδου τους, δηλαδή στο γεγονός ότι δεν έχει τελεσιδικήσει η κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων τους, ότι πληρώνουν αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές, στη μεγάλη ανεργία και την ανασφάλεια που χαρακτηρίζει αυτή τη στιγμή τον τεχνικό κόσμο, εκφράζοντας την ελπίδα τους ότι τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο θα γίνουν σωστές κινήσεις ώστε να δημιουργηθούν δουλειές. Επίσης επισήμαναν την ανάγκη να ολοκληρωθούν τα ΣΧΟΑΠ για τους οικισμούς Χαλκιάδων – Καλαμιά – Ρόκκα - Γραμμενίτσα και Βλαχέρνα, αλλά και γενικά ότι θα πρέπει να ορισθούν χρήσεις γης στην περιοχή.
Ανέφεραν ακόμη πως υπάρχει έλλειψη προσωπικού στην Πολεοδομία του Δήμου προτείνοντας παράλληλα να γίνει ψηφιοποίηση των χαρτών αλλά και όλων των πληροφοριών που χρειάζεται ο τεχνικός κλάδος, τόσο για δική τους διευκόλυνση όσο και των υπαλλήλων και του κοινού. Στοιχεία τα οποία, όπως επεσήμαναν πρέπει να ανανεώνονται συνεχώς.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος αφού τους ευχαρίστησε για τη φιλοξενία σημείωσε πως γνωρίζει την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο, λέγοντας πως «όλοι είμαστε μέρος του προβλήματος κι όλοι μέρος της λύσης». Πρόσθεσε πως το βασικό ζητούμενο είναι «να υπάρχει δουλειά» και δεσμεύτηκε ότι ως νέα Δημοτική Αρχή θα διεκδικήσει ευρωπαϊκά κονδύλια ώστε να γίνουν έργα απαραίτητα στο Δήμο.