Παπαδοπουλος Super Markets
Προτάσεις, αιτήματα, αλλά και παράπονα στον Θωμά Μπέγκα Εκτύπωση E-mail
Σύνταξη: Αποστόλης Τζελέτας   
Κυριακή, 16 Μάρτιος 2014 21:40

3540445659.jpgΤον χαρακτήρα γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων είχε η συνάντηση του επικεφαλής της «Ενότητας Πολιτών – Νέα Γιάννενα» Θωμά Μπέγκα με τους εκπροσώπους των πολιτιστικών

συλλόγων της πόλης και των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Ιωαννιτών.
Στη συνάντηση, στην οποία πολλοί εκπρόσωποι των συλλόγων πήραν το λόγο, κατατέθηκαν προτάσεις για τον τρόπο συνεργασίας, αιτήματα για την ενίσχυση των συλλόγων και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των τοπικών κοινωνιών, αλλά και πολλά παράπονα, τα οποία εντοπιζόταν κυρίως στον τομέα της καθημερινότητας και δευτερευόντως στο κομμάτι του πολιτισμού.
Ειδικά, από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της πόλης, οι οποίοι ουσιαστικά παίζουν και το ρόλο των παλιών συνοικιακών συμβουλίων, ο κ. Μπέγκας τους ζήτησε να γίνουν το «μάτι» στον τομέα ευθύνης τους, ώστε να μεταφέρουν τα προβλήματα και τα αιτήματα στην δημοτική αρχή.
«Η Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα ξεκινά την προσπάθειά της για την επόμενη ημέρα διακυβέρνησης του Δήμου Ιωαννιτών. Σημειολογικά επιλέξαμε οι δύο πρώτες συναντήσεις μας να γίνουν με την Δημοτική Κοινότητα Ιωαννίνων και στη συνέχεια με τους Συλλόγους του καλλικρατικού Δήμου. Θεωρούμε ότι οι δομές αυτές είναι κύτταρα δημοκρατίας, τα οποία μπορούν να φέρουν κοντά τους πολίτες. Στη λογική της αποκέντρωσης την οποία επιλέγουμε και θα φανεί και στο πρόγραμμά μας,  η συνεργασία μας με αυτές θα είναι πάρα πολύ σημαντική για την επόμενη ημέρα του Δήμου», ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Μπέγκας.
Και μία υποψηφιότητα
Τον Θωμά Μπέγκα πλαισίωνε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Δροσιάς – Πεντέλης Ελένη Βασιλείου, η οποία κατέγραφε προβλήματα, αιτήματα και προτάσεις, ενώ στο τέλος ανακοίνωσε πως θα είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα», με την υπόσχεση να είναι ο συνδετικός κρίκος με τους Συλλόγους σε περίπτωση που βρεθεί στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου.