Παπαδοπουλος Super Markets
ΥΠ.ΑΝ.: Σε ένα μήνα περίπου, ο δείκτης ορίου αξιοπρεπούς διαβίωσης Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 16 Μάρτιος 2014 11:43

2512153311.jpgΣε περίπου ένα μήνα και σίγουρα πριν το Πάσχα αναμένεται να είναι έτοιμος ο δείκτης για το ελάχιστο όριο αξιοπρεπούς διαβίωσης από την Επιτροπή Ιδιωτικού Χρέους, όπως είπε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Αθ. Σκορδάς στην ημερίδα της ΕΚΠΟΙΖΩ με θέμα:«Υπερχρέωση: Ρύθμιση των χρεών και προστασία της στέγης-Η ευρωπαϊκή πρόκληση». Επίσης ο υφυπουργός υπενθύμισε ότι ετοιμάζεται και ο κώδικας δεοντολογίας από την Τράπεζα της Ελλάδος που θα αφορά στις καλές πρακτικές για τις σχέσεις τραπεζών και δανειοληπτών εκ παραλλήλου με το θεσμό της διαμεσολάβησης για τον οποίο 450 δικηγόροι έχουν εκπαιδευτεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Πάνω απο 85.000 αιτήσεις!

Είναι χαρακτηριστικό, πως απο το Υπουργείο Δικαιοσύνης υπογραμμίζεται πως άνω των 85.000 είναι οι αιτήσεις για υπαγωγή στη νομοθεσία για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. «Χρειάζονται νέα εργαλεία. Δεν είναι ανεκτό να διαιωνίζεται η αγωνία των πολιτών για το αν θα έχουν δεύτερη ευκαιρία αλλά και να μην εκμεταλλεύονται τη νομοθεσία για την προστασία των αδύναμων πολιτών κάποιοι επιτήδειοι» σημειώνεται από το υπουργείο.

Η πρόεδρος της ΕΚΠΟΙΖΩ Ελένη Αλευρίτου είπε ότι η υπερχρέωση είναι πρόβλημα όλης της Ευρώπης και εκτίμησε ότι οι συνθήκες ωριμάζουν ώστε οι ευρωβουλευτές να εντάξουν την αντιμετώπιση της υπερχρέωση στην μελλοντική πολιτική της ΕΕ. Όλοι οι ομιλητές του συνεδρίου που συνδιοργάνωσε η ΕΚΠΟΙΖΩ με έλληνες και ξένους ευρωβουλευτές, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή αλλά και για το θέμα της ανάγκης ρύθμισης των χρεών και προστασίας της στέγης των υπερχρεωμένων ατόμων, κατέληξαν ότι η ανάγκη ρύθμισης των χρεών και προστασίας της στέγης είναι πανευρωπαϊκή.