Παπαδοπουλος Super Markets
Με… παρατράγουδα η λήξη της απαγόρευσης αλιείας Εκτύπωση E-mail
Σύνταξη: Αποστόλης Τζελέτας   
Τρίτη, 02 Ιούνιος 2015 15:28

620047337.jpgΜε… παρατράγουδα ολοκληρώθηκε η περίοδος απαγόρευσης της αλιείας στη Λίμνη Παμβώτιδα το βράδυ της Κυριακής, καθώς καταγράφηκαν μαζικά κρούσματα αλιείας πριν ακόμη εκπνεύσει η προθεσμία.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλθηκαν στον Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων Ιωαννίνων, από το πρωί της Κυριακής επαγγελματίες αλιείς από το Νησί «έζωσαν» την Παμβώτιδα με δίχτυα, υποστηρίζοντας μάλιστα στις αστυνομικές αρχές που κλήθηκαν να επέμβουν, ότι κακώς ορίστηλε η λήξη της απαγόρευσης το βράδυ και όχι το πρωί.
Τη λύπη του για αυτά τα κρούσματα εξέφρασε ο Πρόεδρος των Ερασιτεχνών Αλιέων Ιωαννίνων Κωνσταντίνος Φρίγκας, λέγοντας πως τα περιστατικά αυτά ήρθαν να αμαυρώσουν την καλή εικόνα που υπήρξε όλες τις προηγούμενες ημέρες. «Θα πρέπει κάποιοι να καταλάβουν πως η λίμνη δεν είναι χωράφι τους. Δικαίωμα στη λίμνη έχουν όλοι οι νόμιμοι και κανένας παράνομος», ανέφερε.
Ζήτημα, όμως, τίθεται γενικότερα για την άσκηση της αλιευτικής δραστηριότητας στην Παμβώτιδα, καθώς η σημερινή εικόνα δημιουργεί έναν έντονο προβληματισμό. Απλωμένα δίχτυα σε ένα μεγάλο εύρος και κανένας έλεγχος για τα βάθη που ρίχνονται ή για τις ποσότητες αλιευμάτων που ψαρεύονται.
«Δυστυχώς η νομοθεσία περί αλιείας σε εσωτερικά ύδατα είναι ελλιπέστατη. Σίγουρα στη Λίμνη Παμβώτιδα τα πράγματα έχουν ξεφύγει. Θα πρέπει να υπάρξει σχέδιο διαχείρισης που να προβλέπει ποσότητες αλίευσης, το πόσους επαγγελματίες αντέχει η Παμβώτιδα, και αποστάσεις και βάθη που θα πρέπει να αποθέτονται τα δίχτυα», σημείωσε ο κ. Φρίγκας.