Παπαδοπουλος Super Markets
«Μαντ Μαξ: Ο Εκδικητής της Νύχτας» Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 04 Μάρτιος 2014 17:06

1170407736.jpgTην ταινία του Τζωρτζ Μίλερ «Μαντ Μαξ: Ο Εκδικητής της Νύχτας» (Mad Max, Αυστραλία, 1979) παρουσιάζει το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών την Τετάρτη 5 Μαρτίου, στις 8.30 το βράδυ , στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής».
Σχετικά, ο ειδικός συνεργάτης του Πνευματικού Κέντρου, κινηματογραφιστής Παναγιώτης Κράββαρης αναφέρει: «Σε ένα ακαθόριστο σκοτεινό μέλλον αναρχίας, ανομίας και παράλογης βίας, περίεργοι αστυνομικοί με δερμάτινες περιβολές προσπαθούν να επιβάλλουν την τάξη σε ημιπαράφρονες παραβάτες, που κατά κανόνα κινούνται με βενζινοκίνητα οχήματα. Ένας από τους αστυνομικούς, ο Μαξ, κουράζεται από τη διαρκή αναμέτρηση με τη βία και μετά τον αποτρόπαιο θάνατο του κοντινού του φίλου και συναδέλφου του Γκους, αποσύρεται προσωρινά για να περάσει χρόνο με τη γυναίκα του και το παιδί του. Αγνοεί όμως ότι η συμμορία μοτοσικλετιστών που σκότωσε τον φίλο του, εκδικείται τον θάνατο ενός φίλου τους που σκοτώθηκε σε μια καταδίωξη από τον Μαξ και τον Γκους. Έτσι ο Μαξ είναι ο επόμενος στόχος της συμμορίας, που δεν θα διστάσει να κυνηγήσει αυτόν και την οικογένειά του.
Ο ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτης Τζωρτζ Μίλερ κερδίζει ένα μεγάλο στοίχημα, καθώς συγκεντρώνει λεφτά από μόνος του δουλεύοντας ως γιατρός σε εντατική μονάδα νοσοκομείου του Σύδνεϋ για να κατασκευάσει αυτή τη βίαιη περιπέτεια με στοιχεία θρίλερ, βλέποντας το τοπίο της πατρίδας του Αυστραλίας ως ένα ξερό και άγονο τοπίο αποκαλυπτικού μέλλοντος. Οι χαρακτήρες αυτής της ιστορίας εξαρτώνται απόλυτα από το όχημά τους με το οποίο κινούνται σε ατέλειωτες ευθείες ασφάλτου μέσα στις ερημιές, ενώ αν βγουν από το δρόμο, όλα μπορούν να συμβούν. Η ταινία παράγεται την δεκαετία του 70, όταν ένα κύμα ταινιών χαμηλού κόστους και με ανάμεικτη θεματολογία δράσης, φρίκης και κωμωδίας με τίτλο Ozploitation ανταγωνίζεται τους πιο «ποιοτικούς» Αυστραλούς σκηνοθέτες που δημιουργούν το αυστραλέζικο νέο κύμα».
Διάρκεια ταινίας: 88 λεπτά.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.