Παπαδοπουλος Super Markets
ΣΥΡΙΖΑ: Καμία απάντηση για την τράπεζα θεμάτων και τις πανελλαδικές Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 04 Μάρτιος 2014 17:43

4153596681.jpgΑνικανοποίητους αφήνει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποιων και αυτόν των Ιωαννίνων Χρήστο Μαντά, η απάντηση του Υπουργού Παιδείας Κώστα Αρβανιτόπουλου σχετικά με την τράπεζα θεμάτων και τις πανελλαδικές εξετάσεις για την Α' Λυκείου το 2014. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο κ. Υπουργός αποφεύγει να απαντήσει στο βασικό ερώτημα, αν δηλαδή έχει συγκροτηθεί η επιτροπή για τη δημιουργία Τράπεζας Θεμάτων; Πότε έγινε αυτό και από ποια μέλη αποτελείται; Σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι εργασίες της; Ποιο χρονοδιάγραμμα ακολουθεί και πότε πρόκειται να ολοκληρώσει την εργασία της, με δεδομένο πως βρισκόμαστε ήδη στο μέσο της σχολικής χρονιάς;

"Αντιθέτως προτιμά να απαντήσει πως όλα είναι υπό έλεγχο, όλα βαίνουν καλώς και πως το αρμόδιο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής έχει επιληφθεί του θέματος, χωρίς συγκεκριμένες εξηγήσεις. Καμία επίσημη διάψευση των δημοσιευμάτων, καμία σαφής οδηγία, καμία ενημέρωση για τον τρόπο παράδοσης των θεμάτων και πολλά ερωτηματικά για το αδιάβλητο της διαδικασίας" αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση.

Και συνεχίζει: "Ως ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνουμε την κάθετη αντίθεση μας στον εξεταστικό Γολγοθά που το Υπουργείο Παιδείας έχει νομοθετήσει σε βάρος των μαθητών της Α΄ Λυκείου. Ανεξαρτήτως όμως των διαφωνιών μας, το Υπουργείο Παιδείας πρέπει να αντιληφθεί πως δεν είναι δυνατόν να εξακολουθεί να αγνοεί την πραγματικότητα που με δική του ευθύνη έχει διαμορφωθεί: βρισκόμαστε τρεις μήνες πριν τις εξετάσεις και το τοπίο είναι εξαιρετικά ασαφές, πράγμα που δημιουργεί τεράστιες δυσκολίες σε εκπαιδευτικούς και μαθητές".