Παπαδοπουλος Super Markets
Κινηματογραφικά εργαστήρια στο 5ο Γυμνάσιο Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 04 Μάρτιος 2014 16:32

4057769171.jpgΚινηματογραφικά εργαστήρια ξεκινούν από την επόμενη εβδομάδα και για έναν μήνα στο 5ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας

του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ηπείρου.
Πρόκειται για ένα μηνιαίο πρόγραμμα εκμάθησης κινηματογραφικής τέχνης και πρακτικής με ευθύνη του κινηματογραφιστή Παναγιώτη Κράβαρη, ο οποίος είναι τα τελευταία χρόνια συνεργάτης του Πνευματικού Κέντρου.
«Είναι μια ενδιαφέρουσα διαδικασία γιατί φέρνει τα παιδιά σε επαφή με την 7η τέχνη. Ελπίζουμε να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Μωυσής Ελισάφ.
Για ένα καινοτόμο πρόγραμμα έκανε λόγο από την πλευρά της η Διευθύντρια του 5ου Γυμνασίου Σταυρούλα Χαϊδεμενάκου, εκφράζοντας ευχαριστίες σε όσους ανέλαβαν την υλοποίησή του και μεταφέροντας τον ενθουσιασμό των μαθητών, οι οποίοι θα κληθούν να  παράξουν μία ταινία μικρού μήκους και ένα ντοκιμαντερ. Οι βιωματικές τεχνικές εκπαίδευσης είναι κάτι που το επιδιώκουμε, ιδιαίτερα όταν έχουν σχέση με την αισθητική εμπειρία», σημείωσε.
Τέλος, ο κινηματογραφιστής Παναγιώτης Κράββαρης αναφέρθηκε στο πως έχει δομηθεί το πρόγραμμα και τους συνεργάτες του οι οποίοι θα αναλάβουν να μυήσουν τους μαθητές στον τρόπο γραφής ενός σεναρίου, στο πως γίνεται το γύρισμα και στη διαδικασία του μοντάζ.