Παπαδοπουλος Super Markets
Προσωρινό στοπ στη μεταφορά ογκωδών στα Μάρμαρα Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 04 Μάρτιος 2014 15:14

2245004314.jpgΈνα βήμα πίσω έκανε ο Δήμος Ιωαννιτών μετά τις αντιδράσεις που προέκυψαν από κατοίκους των Μαρμάρων στη χρήση του παλιού δημοτικού λατομείου στη θέση «Λάκκα Κίτσου»

ως χώρο εναπόθεσης ογκωδών αντικειμένων. Προκειμένου να μην οξυνθούν τα πνεύματα, η εναπόθεση σταμάτησε προσωρινά και την Πέμπτη θα υπάρχει συνάντηση του αντιδημάρχου Δημήτρη Κατηρτσίδη με το Τοπικό Συμβούλιο και τον Πολιτιστικό Σύλλογο.
Ο κ. Κατηρτσίδης απέδωσε εν μέρει δίκιο στους κατοίκους, τονίζοντας πως από την πλευρά του εργοταξίου θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να καταλήγουν στο παλιό λατομείο μόνο τα κλαδιά και μπάζα, και όχι άλλα ογκώδη αντικείμενα και σκουπίδια, εωσότου γίνει η προμήθεια του θρυμματιστή για τον ΧΥΤΑ Ελληνικού.
«Πράγματι φαίνονται διάφορες μπλε σακούλες. Στις περισσότερες υπάρχουν αδρανή υλικά, αλλά αυτό δε σημαίνει πως μέσα στις σκάφες οι συνδημότες δεν πετούν και σκουπίδια. Κάνουμε μία έκκληση για να μη δημιουργείται πρόβλημα, οι δημότες να πετούν τα σκουπίδια μόνο στους κάδους απορριμμάτων. Εμείς θα κάνουμε προσεκτική επιλογή των όσων οδηγούνται εκεί, για να μη δημιουργήσουμε μια νέα χαβούζα», ανέφερε ο κ. Κατηρτσίδης και πρόσθεσε πως εντός διμήνου ο θρυμματιστής θα εγκατασταθεί αν δεν υπάρξουν ενστάσεις.
Είχε προηγηθεί διαμαρτυρία των κατοίκων των Μαρμάρων το Σάββατο, οι οποίοι έκαναν λόγο για εξαπάτησή τους από τη δημοτική αρχή και επισημαίνουν πως δε θα επιτρέψουν σε καμία περίπτωση να υπάρξει μια εστία μόλυνσης σε κατάσταση αναπνοής από τα σπίτια τους, προαναγγέλοντας μάλιστα δυναμικές κινητοποιήσεις.(Διαβάστε εδώ)
Απαντώντας στις καταγγελίες για έλλειψη φύλαξης του παλιού λατομείου και για δυνατότητα απόρριψης κάθε λογής απορριμμάτων από τον οποιονδήποτε, ο κ. Κατηρτσίδης είπε πως τίποτα από τα δύο δεν ισχύει.
«Η απόφαση ισχύει μόνο για τα ογκώδη του Δήμου. Όποιος άλλος επιθυμεί να πετάξει μπάζα, πρέπει να ελέγχεται από εμάς και να παίρνει άδεια.  Όσο για τη φύλαξη, υπάρχει μπάρα και φύλακας στο εργοτάξιο του κ. Λέφα από όπου υπάρχει η πρόσβαση στο λατομείο», κατέληξε.