Παπαδοπουλος Super Markets
Διήμερο προεκλογικών εξελίξεων στο Δήμο Ιωαννιτών Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 04 Μάρτιος 2014 11:26

3899061759.jpgΔιήμερο πολιτικών εξελίξεων και προεκλογικών διεργασιών είναι αυτό που ξεκίνησε σήμερα για τον Δήμο Ιωαννιτών, καθώς αρκετές από τις παρατάξεις που θα διεκδικήσουν την Δημαρχία έχουν προγραμματίσει συναντήσεις και συνεδριάσεις.

Την "αυλαία" ανοίγει σήμερα η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, "Γιάννενα- Πολίτες για την ανατροπή", που θα επισκεφθούν στις 8 το βράδυ τον Κατσικά. Παρών θα είναι ο υποψήφιος δήμαρχος Λάζαρος Νάτσης, καθώς και μέλη της γραμματείας της παράταξης και θα συζητηθούν θέματα που αφορούν το δημοτικό διαμέρισμα Παμβώτιδας καθώς και ζητήματα που αφορούν την οργάνωση της δουλειάς της παράταξης στον πρώην Δήμο.

 

Η κρισιμη ολομέλεια

Αύριο σειρά παίρνει η παράταξη "Ενότητα Πολιτών - Νέα Γιάννενα", η οποία θα κληθεί να αποφασίσει αν θα επιλέξει η ίδια επικεφαλής εκέινη τη μέρα ή θα στηθούν ανοιχτές κάλπες τέσσερις μέρες αργότερα, την Κυριακή 9 Μαρτίου, όπως είναι η πρόταση (με ψήφους 9-3) της Γραμματείας προς την ολομέλεια.
Υπενθυμίζεται, οτι η απόφαση για τη μετάθεση της ολομέλειας μία εβδομάδα αργότερα ελήφθη με ψήφους 7-5 και προκάλεσε σχετική δυσαρέσκεια.

Να σημειωθεί, οτι ο δήμαρχος Ιωαννίνων Φιλ. Φίλιος έχει ταχθεί κατά της διαδικασίας των καλπών, ενώ ο αντίπαλός του Θωμας Μπέγκας έχει δηλώσει πως θα παίξει "σε όποιο γήπεδο αποφασίσει η γραμματεία". Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκτιμήσεις των παροικούντων την Ιερουσαλήμ κάνουν λόγο για ύστατη προσπάθεια λύσης αύριο στην oλομέλεια, καθώς οι ανοιχτές κάλπες δεν συμφέρουν, όπως αναφέρουν, την παράταξη, ενώ και ο χρόνος πιέζει εν όψει της έναρξης της προεκλογικής εκστρατείας και τον καταρτισμό του προγράμματος, αλλά και των αρχών της παράταξης, με την οποία θα πορευθεί στις εκλογές.

Και "Γιάννενα Τώρα"

Τέλος, να σημειωθεί πως αύριο, στις 7:30 το απόγευμα η πρωτοβουλία «Γιάννενα Τώρα»,  με υποψήφιο δήμαρχο και επικεφαλής τον Άρη Μπαρτζώκα, θα πραγματοποιήσει τη 2η ανοιχτή εκδήλωση, στη «Φρόντζου Πολιτεία». Μιλώντας σήμερα το μεσημέρι στην εκπομπή της Βίλιαν Στασινού στον ΒΗΜΑ 90,1 ο κ. Μπαρτζώκας υπογράμμισε πως το ψηφοδέλτιό του είναι σχεδόν έτοιμο, ενώ σημείωσε πως οι αντιδράσεις του κόσμου είναι "παραπάνω απο θετικές. Μας λένε προχωρήστε, θέλουμε μια αλλαγή. Εκτιμώ, οτι είμαστε σε μια περίοδο μεγάλων αλλαγών και στο γενικό πολιτικό πεδίο".

Επανέλαβε οτι τα "Γιάννενα Τώρα" δεν ανήκουν σε κανέναν πολιτικό χώρο, ενώ ξεκαθάρισε πως "αποκλείεται να έχουμε μεταγραφές. Καινούρια θα είναι τα πρόσωπα σε γενικές γραμμές. Όλη μας η ομάδα αποτελείται απο άτομα που δεν είχαν αναμειχθεί μέχρι τώρα στο Δήμο. Θέλουμε να δώσουμε κάτι καινούριο. Ο μέσος ορος κάτω απο 50 έτη".

Τέλος, να σημειωθεί πως αύριο θα πραγματοποιήσει γενική συνέλευση και η ΔΡΑΣΥ. Την συνέλευση καλούν τα μέλη του ψηφοδελτίου του 2010 και όχι ο Στέφανος Σκοπουλης, σημερινός επικεφαλής και δημοτικός σύμβουλος Ιωαννίνων.